Expedice Mount Everest 9.12.2006

Všemi očekávaná společná výprava skautů a skautek začala na Nových Butovicích poněkud nešťastně, jelikož někteří účastníci expedice uvízli v dopravní bouři. Naše letadlo nám tudíž uleťelo mi museli zvolit alternativního dopravce. Po složité a nikoliv příjemné domluvě jsme nastoupili do letadla Probo trans, což jistě naznačuje nevelkou kvalitu služeb (zasvěcení jistě ví o čem je řeč – >@_). Jak jsem již předeslal, vzhledem k nevyhovujícím navigačním přístrojům na palubě stroje nás menší bouře odklonila z kurzu a tudíž jsme přistáli na nám zcela neznámém malém letišti.

Z cesty na vrchol světa ve dvou nezávislých skupinách se tudíž stal boj o holý život v jedné tlupě uprostřed neznámých hor. Následoval tedy výstup na nedalekou horu abychom zjistili naši pozici a rozhodli, kterým směrem se bude ubírat další cesta. Cestou jsme si vyzkoušeli lezení po horách, kdy lezec nevidí, simulované na stavbě věží z kostek po slepu. Někteří členové však měli na mále a nechybělo mnoho a děsivá rokle by je navždy pohltila.

Naštěstí ale všichi přežili, a tak jsme mohli společně dojít až na vrchol kopce a porozhlédnout se do okolí. Nalezli jsme malou vesničku a vydali se k ní. Cestou jsme však museli dokázat svou rychlost a schopnost spolupracovat při hře klávesnice a také svůj odhad času při druhé hře. Během ní měl každý člen odhadovat jednu minutu, na kterou mi vystačil kyslík v láhvi, a současně hledat a nosit barevné papírky. Někteří členové výpravy se sice málem udusili, ale vždy se dokázali z posledních sil doplazit zpět do oblasti dýchatelného vzduchu, takže všichni přežili.

V cestě do bezpečí nám již neležela žádná překážka, a tak jsem začali postupovat rychleji. Naneštěstí nás přepadla dešťová bouře, která náš postup poněkud zpomalila, ale nakonec jsme se promočení a vcelku bez problémů dostali do bezpečí. Následovala cesta s několika menšími přepravními společnostmi až do tepla našich domovů.

Tomáš

Sraz na Nových Butovicích


Sraz na Nových Butovicích

Začíná stavba věže

Začíná stavba věže

Každý tým zvolil jiný způsob stavby

Každý tým zvolil jiný způsob stavby

Každý tým zvolil jiný způsob stavby

Každý tým zvolil jiný způsob stavby

Na vrcholu Dědu

Na vrcholu „Dědu“

Vyhlášení na Smícháči

Vyhlášení na Smícháči

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *