Středisková výprava do Klenčí pod Čerchovem 25.-29.10.2006

Příjezd

Jako vždy, když se na podzim někam jede, jsme se spolu se skautama sešli na Hlavním nádraží a potom jsme absolvovali vcelku pohodlnou cestu vlakem….. Kolem deváté večerní jsme všichni (snad) stanuli na potemnělé stanici „Klenčí pod Čerchovem“ , a potom jsme se jali hrabat se spolu se svými batohy do kopce…. Někdy v neurčitou hodinu jsme spatřili v dálce světýlko a naše unavené nohy dostaly malou dávku energie a my se doštrachali až k hotelu.. Tam nám Madla dala klíče od pokojů a my se rychle umyly a úplně vysílený jsme padly do „pohodlných“ (byly hrozně tvrdý) loží a usnuly jsme.

1.den

V 8 hodin byla hromadná snídaně, potom jsem si vzali svačiny, batohy a šli jsme do Klenčí na prohlídku místní výrobny Domažlické keramiky. Když nám tam dopovídali co a jak a kdy 🙂 , šli jsme udělat velmi drastický přepad místního Intersparu…
Po svačině jsme se vydali na zpáteční cestu domů (jako myšleno do hotelu)..po cestě se od nás kluci odpojili a šli na svůj vlastní program do lesa. Došli jsme do hotýlku a chtěly jsme lenošit, ale přišla Jitka vyhnala nás, ať jdeme ven. Po našem vlastním programu jsme se vrátily na večeři, a po jídle byl volný program.. kolem 11. večer už byl na pokojích relativní klid.. Všichni už asi spali :-).

2.den

Jako každé ráno byla snídaně v osm hodin. Pak jsme hodili svačiny do batohů a vyrazili do Domažlic. Když jsme tam dorazili, tak jsme měli asi hodinu rozchod, aby jsme si mohli nakoupit zásoby. Sraz byl u městské věže v centru Domažlic. No a když jsme se tam později vyškrábali tak se nám naskytl pohled na celé Domažlice. Někteří se kochali krásným výhledem a jiní s úkosem čekali na cestu dolů. Nazpátek jsme jeli vlakem. Když jsme se vrátili do hotelu, tak nás zaúkolovali, že máme vymyslet program na večer. My (skautky) jsme nic nevymyslely, ale ostatní naštěstí něco měli, tak jsme ten večer strávili hraním her.
Večer jsme do postelí padli úplně utahaný a spali jsme a spali…

3.den

Dneska jsme šli na nejvyšší horu Českého Lesa-Čerchov. Byla tam, docela zima, a když jsme tam konečně dorazili, byla strašná mlha, a proto, když jsme vylezli na rozhlednu, tak jsme viděli jenom mlhu.. Potom jsme slezli z rozhledny a šli se ohřát do tamějšího bufetu. A když jsme z něj vylezli ,tak po mlze nebylo ani památky.. 🙁 Tak jsme se tedy vydali na cestu zpátky. Asi v půlce se od nás kluci odpojili, tak jsme šli spolu se světluškami a po cestě sbírali houby..Když jsme skoro těsně před setměním dorazili do hotelu, tak světlušky měly program, a tak jsme se k nim přidali a strávili jsme hezký večer.

Odjezd

Dneska jsme odjížděli, a proto jsme měli oběd o hodinu dřív. Před obědem jsme ještě hráli rozšíření městečka Palermo a ve dvanáct jsme odcházeli na vlak. Cesta byla dobrá, jenom jsme čekali třičtvrtě hodiny na vlak, a když konečně přijel, tak byl úplně plnej a tak nám nezbylo nic jiného, než se poskládat na zem mezi batohy. Pak jsme přestupovali a ten druhej vlak byl ještě plnější, než předchozí, a tak jsme zase seděli na zemi. Do prahy jsme přijeli o hodinu později, než bylo v plánu… Jinak to bylo fajn.

Sepsaly: Koko & Gábina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *