Vánoční schůzka 19.12.2013

Vánoční schůzka začala tradiční vánoční bělohorskou hrou – Sfoukávanou, bez které bychom si již vánoční schůzku ani nedokázaly představit. Protože byla zima, tak jsme daly jenom tři kola a šly jsme se zahřát dovnitř.

Vevnitř nám vedoucí rozdaly papíry a tužky a měly jsme se zamyslet a napsat, v čem se chceme zdokonalit příští rok. Poté jsme dostali krásné barevné obálky, do kterých jsme svá předsevzetí zalepily a na vánoční schůzce příští rok je rozlepíme a uvidíme, zda jsme svá předsevzetí dodržely.

Potom následoval jiný vánoční zvyk, a to lití vosku (namísto olova). Svíčky ze Sfoukávané nám zůstaly a stále hořely, tak jsme každá vylila vosk do vody a potom jsme podrobně zkoumaly, co nám příští rok přinese. Občas jsme u toho musely dost zapojit fantazii, abychom vyluštily, co nás příští rok čeká.

Poté jsme šly opět ven a rozdělily jsme se do 4 skupinek. Každá skupinka musela vymyslet slovo o pěti písmenech a každý ve skupince dostal prskavku. Každý ve skupině kreslil ve vzduchu prskavkou určité písmeno, která dávala ve skupině dohromady slovo. To vše bylo nafoceno a dopadlo to moc hezky.

Na závěr schůzky jsme se přesunuly zpátky do klubovny, kde jsme si zazpívaly koledy, rozdaly dárky a přejedly se cukrovím.

S vánoční schůzkou jsme se chtěly rozloučit puštěním balonu přání, který bohužel moc daleko nedoletěl, protože foukal silný vítr. Snad se nám ale naše přání přesto splní.

lití vosku
lití vosku
dárky
psaní předsevzetí
psaní předsevzetí
domov
olovo
slovo
láska
PF 2014
koledy
Vendulky obrázek do kroniky

Gábina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *