Ledová Praha 1.2.2014

V rámci celopražské akce „Ledová Praha“ jsme se rozhodly, že se prvního února vydáme do několika pražských muzeí. Na schůzce jsme hlasovaly a do užšího výběru postoupila muze hudby na Újezdě, muzeum čokolády v Celetné, Náprstkovo muzeum na Betlémském náměstí a Mořský svět na Holešovickém výstavišti.

Na sraz přišly jen tři skautky, ale co se dalo dělat… Vyrazily jsme z Bílé Hory tramvají na Malostranskou a odtud tramvají do Holešovic.

V Mořském světě bylo všechno krásné. Viděly jsme Nema i Dory, krásné, leč smrtelně jedovaté perutýny, nebezpečné murény a hlavně naprosto fascinující žraloky!

Z Holešovic jsme se tramvají dostaly na Malostranskou a odtud měly skautky za úkol nás podle mapy dovést do Celetné, k muzeu čokolády. Překvapily nás velmi příjemně a už brzy jsme mohly nasávat vůni belgických pralinek, prohlédnout si výstavu o historii čokolády a závěrem nám byla předvedena výroba pravých belgických pralinek, která se neobešla bez slintání všech přítomných. Ochutnávka byla samozřejmostí, ubránila se jen Gábina 🙂

Cesta z Celetné na Betlémské náměstí byla výpravou vskutku trestnou, ale mapa nezradila, takže skautky mohly zjišťovat vše o zámořských objevech, které byly podniknuty v letech dávno minulých.

Z posledních sil jsme se ještě rozhodly, že sfoukneme i muzeum hudby na Újezdě. Zde jsme měly možnost si prohlédnout všechny divné, normální, ale i naprosto absurdní hudební nástroje.

Pak už jen zbývalo dojet tramvají do Řep a domů…

Fotky jsou bohužel jen z Mořského světa, v ostatních muzeích se fotit mohlo pouze za příplatek, či vůbec…

v tramvaji
žraloci
Nemo
langusty
rybičky
rybičky
muréna
rybičky
koník
sasanky
Gábina
Lucka
Koko

Koko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *